αυτοκίνητο Πλάκα παιδιά γραφειο ντετεκτιβ Funky Gourmet: Το 6ο καλύτερο εστιατόριο του κόσμου είναι δικό μας! > 자유게시판

본문 바로가기

자유게시판

αυτοκίνητο Πλάκα παιδιά γραφειο ντετεκτιβ Funky Gourmet: Το 6ο καλύτερ…

페이지 정보

profile_image
작성자 Melodee
댓글 0건 조회 7회 작성일 25-07-18 01:37

본문

γραφειο ντετεκτιβ Το πρωτοποριακό «Funky Gourmet», Πώς να επιλέξω αξιόπιστο ντετέκτιβ; μετά το αστέρι Michelin του 2012, κατακτά μία ακόμα διάκριση αφού κατατάσσεται στη δεκάδα με τα καλύτερα εστιατόρια παγκοσμίως, Πώς να επιλέξω αξιόπιστο ντετέκτιβ; σύμφωνα με το Traveller’s Choice του Trip Advisor..."
C28E0ED507C1B90E12585A283DA421D5.jpg
Funky Gourmet: Το 6ο καλύτερο εστιατόριο του κόσμου είναι δικό μας! γραφειο ντετεκτιβ

Το πρωτοποριακό «Funky Gourmet», μετά το αστέρι Michelin του 2012, κατακτά μία ακόμα διάκριση αφού κατατάσσεται στη δεκάδα με τα καλύτερα εστιατόρια παγκοσμίως, σύμφωνα με το Traveller’s Choice του Trip Advisor

Η Γεωργιάννα Χιλιαδάκη μαζί με τον συνεργάτη -και σύντροφό της- Νίκο Ρούσσο και την αδερφή της Αργυρώ αποτελούν την ψυχή του «Funky Gourmet» που άνοιξε για πρώτη φορά τις πόρτες του στο κοινό στα τέλη του 2009. Μέσα σε μόλις τρία χρόνια έχουν καταφέρει -μεταξύ άλλων διακρίσεων- να αποκτήσουν ένα αστέρι Michelin, ενώ πριν από λίγες μόλις ημέρες η είδηση ότι βρίσκονται στην έκτη θέση της λίστας με τα δέκα καλύτερα εστιατόρια παγκοσμίως στο Traveller’s Choice του Trip Advisor προκάλεσε ένα μικρό διαδικτυακό πανδαιμόνιο, τονώνοντας το εθνικό γαστρονομικό «εγώ» μας και κάνοντάς μας να αισθανθούμε λίγο... ψηλότεροι. «Αυτό το σηματάκι του Traveller’s Choice με την κουκουβάγια πολλές φορές το ζηλεύαμε με τον Νίκο», λέει η Γεωργιάννα με νωπή ακόμα τη χαρά για τη νέα αυτή επιτυχία. «Κάθε διάκριση είναι σημαντική για μας, αλλά όταν προέρχεται από τον ίδιο τον κόσμο που έχει έρθει και έχει δοκιμάσει την κουζίνα μας έχει ειδικό βάρος. Ετσι, προχθές, ενώ τσέκαρα τις κριτικές που έχουμε, ήρθε η ειδοποίηση. Στην αρχή δεν είχα καταλάβει τι είχε συμβεί. Οταν το πόσταρα στο facebook έγινε αμέσως viral και όχι μόνο από μένα. Είχαμε μέσα σε μια μέρα 4.000 visitors, όσους δηλαδή έχουμε συνήθως τον μήνα! Φαντάσου ότι έπεσε ο server μας. Μας έστελναν e-mail ότι δεν μπορούσαν να μπουν στο site. Εν τω μεταξύ άρχισαν να μας παίρνουν τηλέφωνο πελάτες και φίλοι και από το εξωτερικό: ΑυσΜεγάλη ΒρετανίαΒρετανία. Ηταν απίστευτο», καταλήγει χαμογελαστή.



gourmet2.jpg





gourmet3.jpg







Από το Μανχάταν στον Κεραμεικό



Η ομάδα που ξεκίνησε με private cheffing «για πλάκα», ακολουθώντας το ένστικτό της και τοποθετώντας τη συνέπεια στην κορυφή της πυραμίδας των αξιών της επιχείρησής της, κατάφερε να επιτύχει τον στόχο της: να μετατρέψει την επίσκεψη στο «Funky Gourmet» σε μια αξέχαστη εμπειρία. Σε αυτό συμβάλλει σίγουρα και το γεγονός ότι είναι σταθερά προσανατολισμένη στα μενού degustation. «Δεν αποδέχομαι τον όρο μοριακή κουζίνα που έχει περάσει για το εστιατόριό μας», σπεύδει να διευκρινίσει η Γεωργιάννα.



«Θα χαρακτήριζα τη κουζίνα μας πρωτοποριακή, avant-garde. Ο επισκέπτης που έρχεται στο "Funky Gourmet" δεν έρχεται να φάει ένα ωραίο πιάτο φαγητό και να χορτάσει με την παραδοσιακή έννοια. Τα μενού γευσιγνωσίας που προσφέρουμε μπορεί να περιλαμβάνουν κρέας, ψάρι, όστρακα, ζυμαρικά, λαχανικά, φρούτα... Κάθε μενού είναι σαν μια παράσταση με πολλές πράξεις. Ενα παιχνίδι γεμάτο γευστικές εκπλήξεις. Πολλοί ενθουσιάζονται, για παράδειγμα, με τη χωριάτικη σαλάτα μας, η οποία σερβίρεται σε μορφή ολόλευκης γρανίτας! Πρόκειται ουσιαστικά για ένα πολλαπλής απόσταξης μίγμα των συστατικών της χωριάτικης σαλάτας σε προσεκτικά μετρημένες αναλογίες, το οποίο στη συνέχεια παγώνουμε. Ετσι, οι αισθήσεις μπερδεύονται. Γεύεσαι την ντομάτα και την ελιά αλλά δεν τις βλέπεις. Και έχουμε φροντίσει και ο χώρος μας να εναρμονίζεται με αυτό παιχνίδι. Τον κρατήσαμε κομψό βέβαια, αλλά πιο minimal ώστε να αναδεικνύεται το φαγητό».







gourmet4.jpg









Καθώς συζητάμε για το απαιτητικό καθημερινό της πρόγραμμα ως συνιδιοκτήτριας και σεφ, τη ρωτάω για το ποια ήταν η πορεία της ζωής της που την έφερε εδώ, σε αυτό το νεοκλασικό αρχοντικό στην καρδιά της παλιάς Αθήνας, στον Κεραμεικό. «Είχα μόλις πάρει το πτυχίο μου πάνω στις Ευρωπαϊκές Σπουδές από το πανεπιστήμιο του Reading στην Αγγλία και σκεφτόμουν αν θα έκανα μεταπτυχιακό και πάνω σε τι. Ανέκαθεν μου άρεσε η μαγειρική και όσο σπούδαζα ήμουν πάντα αυτή που διοργάνωνε τα περισσότερα δείπνα και μαζώξεις για φαγητό. Γυρνώντας στην Ελλάδα πλέον, ο πατέρας μου ήταν που με έσπρωξε να ακολουθήσω το πάθος μου, τη μαγειρική. Μου λέει: "Θα πας στη Νέα Υόρκη, Πώς να επιλέξω αξιόπιστο ντετέκτιβ; όπου είναι η καρδιά του κόσμου αυτή τη στιγμή". Ο ίδιος ασχολούνταν με τα οικονομικά και πάντα σκεφτόμουν ότι θα ακολουθήσω τον οικονομικό κλάδο και θα γίνω σαν κι αυτόν. Θυμάμαι όμως χαρακτηριστικά τα λόγια του: "Δεν είναι αυτά για σένα, Πώς να επιλέξω αξιόπιστο ντετέκτιβ; είσαι δημιουργικός, Πώς να επιλέξω αξιόπιστο ντετέκτιβ; καλλιτεχνικός άνθρωπος". Και ήταν σωστός. Ετσι, κατέληξα στο Μανχάταν για να σπουδάσω μαγειρική, αλλά και management εστιατορίων. Στη Νέα Υόρκη, στη σχολή, γνωριστήκαμε και με τον Νίκο. Ημαστε και οι μοναδικοί Ελληνες στα χρονικά της σχολής μας! Τότε η μαγειρική ήταν μάλλον παρεξηγημένο επάγγελμα, δεν ήταν τόσο της μόδας όσο τώρα, ούτε καν στην Αμερική. Εκείνη την εποχή ξεκινούσε όλο αυτό, το 2002. Δυστυχώς, η βίζα που είχαμε ήταν φοιτητική και δεν μπορούσαμε να παραμείνουμε στην Αμερική μετά το τέλος των σπουδών. Ετσι, γυρίσαμε και οι δύο στην Ελλάδα», μου εξιστορεί.



«Ξεκινήσαμε να δουλεύουμε σε Ελλάδα και εξωτερικό. Το 2005, συγκεκριμένα, ήμουν για μια σεζόν μαθητευόμενη στο "El Bulli" του Αντριά Φεράν. Ηταν μια αξέχαστη εμπειρία και άλλαξε για πάντα τον τρόπο με τον οποίο έβλεπα μέχρι τότε την προετοιμασία του φαγητού. Είχαν το μυαλό τους όχι στο πότε θα φύγουν, αλλά στο πόσο πολύ θα δουλέψουν ώστε οι πελάτες να έχουν αυτήν την ξεχωριστή εμπειρία για την οποία φημιζόταν το εστιατόριο. Ο ίδιος ο σεφ είναι εξαιρετικά κλειστός και παράξενος άνθρωπος, σαν τρελός επιστήμονας. Δεν έχει ρολόι, δεν έχει αυτοκίνητο, δεν έχει γυναίκα. Είναι ταγμένος σε αυτό που κάνει», λέει ενώ εγώ προσπαθώ να τον φανταστώ εν δράσει. «Επιστρέφοντας από την Ισπανία είχαμε με τον Νίκο την ιδέα για τα private γεύματα, στην αρχή σε σπίτια φίλων για πλάκα και αργότερα στο ίδιο κτίριο που είμαστε μέχρι σήμερα. Υπεύθυνη της σάλας και τουΜεγάλη ΒρετανίαΒρετανία και δούλευε επί μία δεκαετία στο Μουσείο Μπενάκη. Τώρα ασχολείται με άλλο είδος "τέχνης"», λέει χαριτολογώντας.





gourmet5.jpg







Με αμείωτο ενθουσιασμό μού μιλάει και για την τελευταία προσθήκη στις -ήδη πολλές- ενδιαφέρουσες εκπλήξεις που βρίσκουν τον δρόμο τους κάθε βράδυ από την κουζίνα στα τραπέζια: τον καφέ. «Εχουμε συνεργαστεί με τα παιδιά της ομάδας του "Tailor Made", τους πλέον καταρτισμένους πάνω στον καφέ και τα μυστικά του. Μας φέρνουν αποκλειστικά κάθε εβδομάδα μια ειδική ποικιλία καφέ και μας έχουν κάνει σεμινάρια επί σεμιναρίων για να μάθουμε να τον προετοιμάζουμε σωστά. Είμαι πολύ περήφανη γι’ αυτόν τον καφέ, που δεν είναι καφέ αλλά κόκκινος. Και πολύ αρωματικός!» τονίζει και είναι σαν να νιώθω τα αρώματά του να μου γαργαλούν ήδη τα ρουθούνια.
γραφειο ντετεκτιβ γραφειο ντετεκτιβ Θ. Πάγκαλος: «Σε ποιο συμπόσιο να πάω; Σε αυτούς τους αποτυχημένους;»

Εξηγώντας τους λόγους για τους οποίους δεν ήταν παρών στο Συμπόσιο για τα 39 χρόνια του ΠΑΣΟΚ, ο πρώην υπουργός χρησιμοποίησε βαρείς χαρακτηρισμούς για στελέχη του ΠΑΣΟΚ

Βαρείς χαρακτηρισμούς για στελέχη του ΠΑΣΟΚ χρησιμοποίησε ο Θόδωρος Πάγκαλος, μιλώντας στο ΒΗΜΑ FM 99,5

και ερωτηθείς για τους λόγους που δεν παρέστη στο συμπόσιο του Κινήματος.



«Επί 32 χρόνια βουλευτής, μου έλεγαν να μη συγκρούομαι και να μην τα λέω
αυτά τα πράγματα. Και τώρα βγαίνουν διάφοροι τυχάρπαστοι τύποι από τη
μπλογκόσφαιρα – κάτι ούφο! – και τώρα μου λένε διάφορα. Μα, εσείς μου
λέγατε να μην τα λέω! Για να κάνετε τη φοροδιαφυγή σας, για να κάνει η
ΟΛΜΕ ιδιαίτερα… Τα έχω γράψει σε βιβλίο και έτσι βγήκε το "μαζί τα
φάγαμε". Και είναι πολύ ενδιαφέρον. Να το διαβάσετε. Σε ποιο συμπόσιο να
πάω; Σε ποιους; Σε αυτούς τους αποτυχημένους που το μόνο που τους
ενδιαφέρει είναι ο μηχανισμός; Που τσακώνονται για το αν ο ήλιος θα
είναι πράσινος ή πορτοκαλί; Αν θα λέγεται ΠΑΣΟΚ ή ΝΑΣΟΚ ή ΚΑΖΑΣΟΚ; Δεν
θέλω να μιλήσω. Ό,τι έχω να τους πω, το λέω δημοσίως, σε όλο τον κόσμο.
Στα στελέχη του αποτυχημένου συγκροτήματος που έγινε από 44% κάτω από το
10%, μονοψήφιο, δεν έχω να πω κάτι. Δεν με ενδιαφέρει να το πω, ούτε σε
ηγέτες που το έφτασαν εκεί και είναι ο Σημίτης, ο Γ. Παπανδρέου και ο
Βενιζέλος. Μαζεύτηκαν και αγκαλιάστηκαν και μας είπαν "ελάτε να πάμε
μπρος". Τι εμπρός; Τον μηχανισμό τους ενδιαφέρει να ελέγξουν και να
διατηρήσουν, για να έχουν τα προνόμιά τους και ας με διαγράψουν
επιτέλους, για να τελειώσει η αγωνία μου αν θα το κάνουν ή όχι. Μα δεν
με έχει διαγράψει ποτέ κανείς! Ούτε από το ΚΚΕ δεν έχω διαγραφεί και
έφυγα μόνος μου – και τώρα σκέφτομαι μήπως γυρίσω. Πώς να επιλέξω αξιόπιστο ντετέκτιβ; τον λένε τον
γενικό γραμματέα του ΚΚΕ; Πωπω… πώς καταντήσαμε. Ούτε το όνομα του γ.γ
του ΚΚΕ να μην ξέρουμε…» είπε ο Θόδωρος Πάγκαλος εξηγώντας τους λόγους για τους οποίους δεν ήταν παρών στο
Συμπόσιο για τα 39 χρόνια του ΠΑΣΟΚ την περασμένη εβδομάδα, μολονότι
είναι ιστορικό στέλεχος του κόμματος:



Μεταξύ άλλων «να κατέβουν μαζί στις ευρω εκλογές ΝΔ και ΠΑΣΟΚ» πρό ΤΕΙνε ο κ. Πάγκαλος, σχολιάζοντας ότι οι φιλοευρωπαϊκές δυνάμεις μπορούν να συνυπάρξουν σε μία ευρύτερη παράταξη.



Υποστήριξε ότι υπάρχει ανάγκη για μια ευρύτερη φιλοευρωπαϊκή παράταξη. Με αφορμή τη συζήτηση για την επικαιροποίηση της προγραμματικής συμφωνίας ΝΔ- ΠΑΣΟΚ, ο κ.Πάγκαλος σχολίασε:  «Το θέμα είναι τα προβλήματα επί των οποίων υπάρχει διαφωνία. Αυτά πρέπει να συζητήσουν με τον Σαμαρά κ? κόμμακόμματα που υπάρχουν στην κοινωνία και να τα συζητήσουν, από τη στιγμή που δεχόμαστε ένα ενιαίο πλαίσιο που είναι η αρχή της κοινοβουλευτικής Δημοκρατίας, του ευρωπαϊκού προσανατολισμού και της ύπαρξης της μεικτής οικονομίας μέσα στο πλαίσιο της αγοράς»και πρόσθεσε:



«Από τη στιγμή που δέχεσαι αυτές τις αρχές, ανήκεις στην ίδια ευρύτερη παράταξη. Και κατά τη γνώμη μου, στις ευρω εθνικές εκλογέςεκλογές για να δώσουν βουλευτές, θα πρέπει αυτές οι δυνάμεις να κατέβουν μαζί. Δεν έχω αντίρρηση αν βάζετε σε αυτή τη σκέψη ΠΑΣΟΚ και ΝΔ μαζί. Σας λέω ότι οι δυνάμεις που πιστεύουν στο ελληνικό Σύνταγμα και την ευρώπη και δεν λένε μια μέσα, μια έξω, μια από εδώ και μια από εκεί και που πιστεύουν στη μικτή οικονομία και έχουν εγκαταλείψει τις κομμουνιστικές φαντασιώσεις περί Κράτους και μικτής οικονομίας, μπορούν να υπάρξουν μαζί».



Ο κ. Πάγκαλος εξέφρασε επίσης την ? κόμμακόμματα, αλλά στις ευρω εκλογές θα αναζητήσει μία συνολική λύση, με ευρωπαϊκή προοπτική, η οποία εκτίμησε ότι θα μπορούσε να είναι αυτή που περιέγραψε ο ίδιος.



Υποστήριξε μάλιστα ότι: «Είμαστε σε μια περίοδο έντασης κοινωνικής, στα πρόθυρα εμφυλίου πολέμου. Και όταν λέω αυτό, δεν εννοώ γουναράδικα και φυσεκλίκια. Εννοώ εμφύλιο πόλεμο με παρέμβαση της πολιτικής στην οικονομία με τρόπο τέτοιο που καταστρέφει την οικονομία και δεν αφήνει τη χώρα τουρισμότουρισμός! Αυτοί οι άνθρωποι που καίνε την Αθήνα και γράφουν στους τοίχους που καθάρισε ο δήμαρχος της πόλης… Γράφουν «Καμίνη, τοίχος δεν θα μείνει». Λένε ότι θα καταστρέφουν, διότι είναι πολιτικό το θέμα. Αυτός είναι λοιπόν ο εμφύλιος πόλεμος της δεκαετίας μας».



Ο πρώην υπουργός άφησε και πάλι αιχμές κατά του Κώστα Σημίτη και του Γιώργου Παπανδρέου, ενώ σχολίασε ότι: «Η Φώφη προηγείται στις δημοσκοπήσεις επειδή είναι η κόρη του Γιώργου Γεννηματά».














γραφειο ντε? κόμμακόμματα»

Άσκησε δριμεία επίθεση σε Σαμαρά και Βενιζέλο, ενώ ξεκαθάρισε ότι κόμμακόμματα



Απέκλεισε κόμμακόμματα ο Πάνος Καμμένος στη συνέντευξη τύπου που παραχώρησε σήμερα στη ΔΕΘ. «Δεν υπάρχει καμιά πιθ κόμμακόμματα», δήλωσε ο Πρόεδρος των Ανεξάρτητων Ελλήνων Πάνος Καμμένος, ενώ σε ερώτηση τι θα πράξει αν έχει να επιλέξει ανάμεσα στον κ. Σαμαρά και στον κ. Τσίπρα δεν απάντησε, λέγοντας «είναι σαν να μου λέτε να παντρευτώ με το στανιό την άλλη εβδομάδα έναν από τους δυο».



Ως προς τα σενάρια εκλογών, σημείωσε ότι είναι πολύ πιθανό σε ενδεχόμενες εκλογές να δημιουργηθεί κυβέρνηση μεγάλου συνασπισμού, απορρ? κόμμακόμματα. «Οι ΑΝΕΛ δεν θα κάνουν σε καμία περίπτωση πίσω στις θέσεις τους. Ωστόσο πιθ? κόμμακόμματα και βουλευτές  για να βγει η χώρα από αυτή την κατάσταση. Εμείς είμαστε έτοιμοι και αύριο το πρωί για εκλογές».

 

Ο κ. Καμμένος εξέφρασε την εκτίμηση ότι οι σχηματισμοί της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ δεν θα υπάρχουν μετά τις εκλογές και εμφανίστηκε βέβαιος ότι τα αποτελέσματα θα είναι τέτ? κόμμακόμματα και βουλευτές για τον σχηματισμό κυβέρνησης, βάζοντας ορισμένες «κόκκινες γραμμές», κυρίως στα εθνικά θέματα.



Κατηγόρησε τον Πρωθυπουργό Αντώνη Σαμαρά και τον αντιπρόεδρο της κυβέρνησης και πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ Ευάγγελο Βενιζέλο ότι είπαν «ψέματα» στη ΔΕΘ και είπε ότι ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξης Τσίπρας άλλαξε θέση και από την καταγγελία του Μνημονίου τώρα μιλάει για επαναδιαπραγμάτευση. Το κόμμα του επιδιώκει τις εκλογές – όπως είπε - για να αλλάξει το σκηνικό.



«Εμείς λέμε την αλήθεια στο λαό και επιβεβαιωνόμαστε. Κάθε μέρα οι δανειστές επιβάλουν συνεχώς νέα μέτρα με σκοπό να καταργήσουν το εθνικά κυρίαρχο κράτος που λέγεται Ελλάδα»

Άσκησε δριμεία κριτική στον Σαμαρά λέγοντας ότι η παρουσία του στην ΔΕΘ ήταν «one night stand» και προσέθεσε ότι: «ο Σαμαράς το 2011 μιλούσε κατά των μνημονίων και τώρα με τον Βενιζέλο είναι εκτελεστές αυτής της πολιτικής που κατηγορούσαν».



Ο Πρόεδρος των Ανεξάρτητων Ελλήνων πρό ΤΕΙνε μηδενικό ΦΠΑ στα είδη πρώτης ανάγκης, φόρο 1% στις γονικές παροχές, μείωση της φορολογίας κάτω από το 8% για να ανταγωνιστούμε τις γειτονικές χώρες και καθορισμό της τιμής του πετρελαίου στο 1 ευρώ.



Ο κ. Καμμένος παρουσίασε το βασικό πλαίσιο των θέσεων του κόμματος, τις οικονομικές προτάσειςελληνική οικονομίαοικονομία.

«Χρειαζόμαστε ένα αξιόπιστο κράτος. Χάραξη μιας οικονομικής πολιτικής με γνώμονα την ανακούφιση του λαού και έμφαση στην εκπαίδευση. Πρέπει να σταματήσει επιτέλους η εκροή ελλήνων επιστημόνων στο εξωτερικό» σημείωσε ο κ. Καμμένος. Ταυτόχρονα, όπως υποστήριξε, «θέλουμε να ξεκινήσει ο λογιστικός έλεγχος του χρέους, να καταργηθεί το χρέος και να αρχίσει επιτέλους η διεκδίκηση του κατοχικού δανείου».




γραφειο ντετεκτιβ
source: http://www.protothema.gr/Stories/article/332810/funky-gourmet-to-6o-kalutero-estiatorio-tou-kosmou-einai-diko-mas/

γραφειο ντετεκτιβ…

댓글목록

등록된 댓글이 없습니다.


Copyright © http://seong-ok.kr All rights reserved.