{Ξηρού} Ξηρού {Ξηρού} κατασκευέσ ιστοσελίδων - Υγεία - Κάστανο: Δείτε τη θρεπτική του αξία και 2 συνταγές με εύκολη εκτέλεση > 자유게시판

본문 바로가기

자유게시판

{Ξηρού} Ξηρού {Ξηρού} κατασκευέσ ιστοσελίδων - Υγεία - Κάστανο: Δείτε …

페이지 정보

profile_image
작성자 Leila
댓글 0건 조회 3회 작성일 25-07-12 06:18

본문

κατασκευέσ ιστοσελίδων Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, άμεση ενημέρωση για όλες τις εξελίξεις, Διασκέδαση – Ψυχαγωγία και Αθλητισμός
550_334_125807.jpg
- Υγεία - Κάστανο: κατασκευέσ ιστοσελίδων Δείτε τη θρεπτική του αξία και 2 συνταγές με εύκολη εκτέλεση κατασκευέσ ιστοσελίδων Σε αντίθεση με άλλους ξηρούς καρπούς, τα κάστανα περιέχουν πολύ μικρές ποσότητες λιπαρών και ελαίων και έχουν υψηλή ποσότητα σύνθετων υδατανθράκων.



Διαβάστε περισσότερα στο boro.gr


κατασκευέσ ιστοσελίδων κατασκευέσ ιστοσελίδων Οι γιαγιάδες παχαίνουν τα εγγόνια!

Η γιαγιά για να δείξει την φροντίδα της προς το εγγόνι, του προσφέρει σοκολάτα ή κάποιο φαγητό, συνήθως πρόχειρο, που του αρέσει και δεν λέει ποτέ όχι

Η οικογένεια παίζει σημαντικό ρόλο τόσο στη διατροφή του παιδιού, όσο και στη διατροφική συμπεριφορά που θα αναπτύξει, ήδη από τα πρώτα χρόνια της ζωής του. Μαθαίνει να συνδέει το φαγητό με τη σωματική του ανάγκη για κάλυψη του αισθήματος της πείνας, την Ασφάλεια του οικογενειακού περιβάλλοντος, την επικοινωνία του με την οικογένεια και του φίλους και με συναισθήματα όπως η επιβράβευση, η τιμωρία κ.ά. Έχετε παρατηρήσει για παράδειγμα, την ικανοποίηση που προσφέρει στο οικογενειακό τραπέζι το παιδί που τρώει όλο του το φαγητό; Αυτόματα αποκαλείται «καλό» παιδί και επιβραβεύεται!



Τα παραπάνω μας επισημαίνει η κλινική διαιτολόγος-διατροφολόγος Εύα Τσάκου, τονίζοντας πως στον  όρο «οικογένεια», δεν περιλαμβάνονται μόνο οι γονείς, αλλά και οι παππούδες, οι οποίοι συμμετέχουν πολλές φορές ενεργά στην ανατροφή των παιδιών, καθώς οι γονείς δουλεύουν και περνούν λιγότερες ώρες μέσα στο σπίτι. Η επιρροή αυτή ασφαλώς αγγίζει και το κομμάτι της διατροφής, αλλά πολλές φορές όχι προς τη σωστή κατεύθυνση. Για παράδειγμα, η γιαγιά για να δείξει την φροντίδα της προς το εγγόνι, του προσφέρει σοκολάτα ή κάποιο φαγητό, συνήθως πρόχειρο, κατασκευέσ ιστοσελίδων που του αρέσει και δεν λέει ποτέ όχι στο εγγόνι της. Πόσες φορές ακούσατε την έκφραση «η τελευταία σου μπουκιά είναι η δύναμή σου», πιέζοντας το παιδί να τελειώσει όλο του το φαγητό, ακόμη και αν έχει ήδη χορτάσει, ώστε να έχει πάντα δύναμη; Η συσσώρευση τέτοιων πρακτικών, μπορεί σταδιακά να αυξήσει το βάρος του παιδιού και να το μπερδέψει στο θέμα της διατροφής, αφού άλλα μηνύματα λαμβάνει από τους γονείς και άλλα από τη γιαγιά και τον παππού.



Κάποια περίοδο μιλούσαμε πιο έντονα για το λεγόμενο «κατοχικό σύνδρομο», δηλαδή την ανάγκη των ανθρώπων που πέρασαν μεγάλη πείνα στην κατοχή, να έχουν αρκετό φαγητό στη διάθεσή τους και να μην πετούν ούτε μία μπουκιά από αυτό. Αυτή η συμπεριφορά περνάει στα εγγόνια; Μπορεί να είναι ένας από τους παράγοντες που οδηγούν στην παιδική παχυσαρκία; Η απάντηση είναι πως ναι, κατασκευέσ ιστοσελίδων μπορεί. Άλλωστε η παχυσαρκία είναι πολυπαραγοντική νόσος. Τα ερευνητικά δεδομένα όμως που έχουμε μέχρι στιγμής, δεν είναι αρκετά ώστε να υποστηρίξουν ρητά την υπόθεση, δηλαδή ότι «η γιαγιά παχαίνει το παιδί». Αναφέρονται γενικότερα στη διατροφική συμπεριφορά, είτε καλή είτε κακή, η οποία έχει αντίκτυπο στο εγγόνι, σημειώνει η κ. Τσάκου.



Τί μπορείτε λοιπόν, ως γονείς, να κάνετε ώστε η γιαγιά και ο παππούς να περάσουν καλά διατροφικά μηνύματα στο παιδί;



-Μιλήστε τους ανοιχτά για να έχετε ένα κοινό πλάνο διαπαιδαγώγησης. Ορίστε τη συμπεριφορά που θα έχετε. Το παιδί δεν πρέπει να δέχεται συγκεχυμένα μηνύματα. Για παράδειγμα, η μητέρα δεν θέλει το παιδί να φάει σοκολάτα πριν το φαγητό και η γιαγιά θα απαντήσει «Άσε το παιδί να φάει τη σοκολάτα, κρίμα είναι και μετά θα φάει και το φαγητό».



-Τονίστε τη σημασία των φρούτων και των λαχανικών. Μπορούν να έχουν σε ορατά σημεία στο σπίτι φρουτιέρες με φρέσκα φρούτα εποχής, διαθέσιμα ανά πάσα στιγμή στα παιδιά. Να φτιάξουν μαζί χυμούς φρούτων, σπιτική λεμονάδα και γρανίτα, για διασκέδαση.



-Να έχουν πάντα διαθέσιμα στο σπίτι υγιεινά σνακ, όπως μπάρες δημητριακών ολικής άλεσης, ξηρούς καρπούς, σοκολάτα υγείας, αποξηραμένα φρούτα και να ενθαρρύνουν τα παιδιά να καταναλώσουν αυτά έναντι των πρόχειρων και αυξημένων σε θερμίδες σνακ, όπως τα γαριδάκια.



-Μπορείτε να τους δείξετε τη διατροφική πυραμίδα για να μάθουν στα εγγόνια τους τις αξίες της ισορροπημένης διατροφής.



-Το γεύμα των παιδιών να περιλαμβάνει πάντα σαλάτα, με ποικιλία λαχανικών, κατασκευέσ ιστοσελίδων καθώς στα παιδιά αρέσουν τα χρώματα.



-Την ώρα του φαγητού να μην υπάρχει ανοιχτή τηλεόραση ή οτιδήποτε μπορεί να αποσπάσει το παιδί από το φαγητό. Έχει φανεί ότι η κατανάλωση φαγητού μαζί με την τηλεόραση, αυξάνει την καταναλισκόμενη ποσότητα!



-Συνήθως η γιαγιά και ο παππούς εκπροσωπούν τη ζωή στο χωριό. Ενθαρρύνετέ τους να μιλούν στα εγγόνια τους για την αγνότητα των τροφών, την καλλιέργειά τους και την προέλευσή τους.



-Δώστε μεγάλη βάση στην αποφυγή σύνδεσης του φαγητού με συναίσθημα επιβράβευσης ή τιμωρίας, καθώς οι παππούδες τείνουν να επιβραβεύουν το εγγόνι τους με σοκολάτα. Επίσης, είναι σημαντικό να μην πιέζουν το εγγόνι να τελειώσει όλο του το φαγητό. Το παιδί θα καταναλώσει την ποσότητα που το χορταίνει, χωρίς πίεση και άγχος.



-Ενθαρρύνετε τη γιαγιά και τον παππού να πηγαίνουν βόλτα με τα εγγόνια ή να κάνουν μαζί κάποια δραστηριότητα. Η καθιστική ζωή συμβάλει στην παχυσαρκία.



-Αγοράστε παραμύθια που εκπαιδεύουν τα παιδιά στην αξία της σωστής διατροφής και δώστε τα στους παππούδες να τους τα διαβάσουν.



Να θυμάστε, τα παιδιά λειτουργούν μιμητικά στα πρώτα στάδια της ζωής τους.



Γίνετε λοιπόν καλά πρότυπα!Γαστροδρόμιο εν Ολύμπω: αξίζει ταξίδι


Ελάχιστα είναι τα εστιατόρια στην ηπειρωτική Ελλάδα που αξίζει να ταξιδέψει κανείς για να τα δοκιμάσει. Το Γαστροδρόμιο του Ανδρέα Γάβρη, στο Λιτόχωρο, είναι ένα από αυτά!




Βαθμός 7.0 / 10




Ατμόσφαιρα: 3.0 / 5.0

Σέρβις: 3.5 / 5.0

Κάβα: 4.5 / 5.0Apple-tab-span" style="white-space: pre;">




Είδος Εστιατορίου: Casual

Ποιοτικός Προσδιορισμός: Gourmet

Είδος Κουζίνας:Apple-tab-span" style="white-space: pre;"> Ελληνική




Το είχα επισκεφθεί πρώτη φορά πριν πέντε χρόνια, πριν μετακομίσει στον νέο πιο ανοιχτόκαρδο και πιο κεντρικό χώρο του. Με είχε εντυπωσιάσει από τότε η απίθανη λίστα των κρασιών του, η προσωπικότητα και το πάθος του chef-patron Ανδρέα Γάβρη και βέβαια η πληθωρική κουζίνα του που ωστόσο ενίοτε είχε κάποια δημιουργικά στραβοπατήματα. Στην τελευταία μου επίσκεψη όμως, την περασμένη εβδομάδα, βρήκα το Γαστροδρόμιο πιο φορμαρισμένο από ποτέ!




Η κουζίνα του Ανδρέα Γάβρη χαρακτηρίζεται από την πληθωρικότητα, τη γευστική ένταση και την τεχνική. Στηρίζεται γερά στις τοπικές παραδόσεις, δεν διστάζει όμως να τις αντιμετωπίσει και με δημιουργικό πνεύμα ενίοτε. Έτσι, το παραδοσιακό μπουρανί (ρύζι με μυρωδικά, τσουκνίδα, κρεμμύδι), εδώ σερβίρεται ως ένα υπέροχο ριζότο ενισχυμένο με άγρια μανιτάρια και τρούφα που θα το ζήλευε και το καλύτερο ιταλικό της Αθήνας




Ο βοδινός καβουρμάς Θράκηςείναι κορυφαίος, λιώνει στο στόμα και συνοδεύεται πολύ ταιριαστά από μια φίνα σάλτσα κόκκινης πιπεριάς και αέρινες «δαντέλες» γραβιέρας. Ακόμη και μια απλή πράσινη σαλάτα με Κοτόπουλο είναι ξεχωριστή, χάρη στο ζουμερό και γευστικό Κοτόπουλο, τις ολόφρεσκες πρασινάδες και το τέλειο ανακά Τεμμα^ αν μάλιστα είχε και λιγότερο ντρέσινγκ τότε δεν θα είχα τίποτα να της προσάψω. 




Στα κύρια πιάτα, οι «απλοί»λεμονάτοι κεφτέδες είναι πεντανόστιμοι και έρχονται μαζί με έναν πουρέ από πατάτες φούρνου με ρίγανη που είναι απλά συγκλονιστικός, ενώ το κουνέλι που αργοψήνεται στο τσουκάλι για 12 ώρες με δεντρολίβανο είναι τρυφερό, όλο χυμούς και βαθιά γεύση. Στο τέλος, ο «πειραγμένος» μπακλαβάς με πλιγούρι, ξηρούς καρπούς και ελαιόλαδο είναι ανάλαφρος, τραγανός και όλο γεύση.




Ιδιαίτερη μνεία αξίζει και στην λίστα των κρασιών. Εκτενέστατη, φτιαγμένη με γνώση και μεράκι, είναι μια σπουδή στην ελληνική οινοπαραγωγή που θα έπρεπε να την ζηλεύει κάθε ελληνικό εστιατόριο! Θα βρείτε πλήθος εξαιρετικών κρασιών, πάρα πολλές ετικέτες που προσφέρονται σε τρεις, τέσσερις ή και περισσότερες διαφορετικές χρονιές, αλλά και πολλά εξαιρετικά εισαγόμενα κρασιά. Όλα αυτά σε τιμές που προκαλούν κάθε οινόφιλο να δοκιμάσει ότι περισσότερο αντέχει!




Όπως είπα από την αρχή, το Γαστροδρόμιο, αξίζει ένα ταξίδι για να το γευθείτε. Σίγουρα όμως είναι απολύτως αδιανόητο να ανεβείτε οδικώς προς Θεσσαλονίκη ή Μακεδονία γενικότερα και να μην κάνετε τα 5 χιλιόμετρα παράκαμψη από την εθνική οδό για να ζήσετε αυτή την γαστρονομική εμπειρία!

 

Ανοιχτά: καθημερινά, μεσημέρι-βράδυ

Τιμή (€): 20-40 ανά άτομο

Ιστοσελίδα: http://www.gastrodromio.gr

Τηλέφωνα: (+3023520) 21300

Διεύθυνση: Αγίου Νικολάου 36, Λιτόχωρο Πιερίας -




Πάνος Δεληγιάννης www.fnl-guide.com (Copyright permission taken)




κατασκευέσ ιστοσελίδων
source: http://www.real.gr/DefaultArthro.aspx?page=arthro&id=279634&catID=19

κατασκευέσ ιστοσελίδων…

댓글목록

등록된 댓글이 없습니다.


Copyright © http://seong-ok.kr All rights reserved.